Skip to main content

Et stærkt socialt tiltag

Om Familieliv og hvem vi er

Familieliv har mange års praksiserfaring på børn og unge området

Familielivs faglige tilgang

Vi har som team mange års erfaring på børn og unge området. Vi går helhjertet ind i vores kontakt med de børn, unge og familier vi samarbejder med.
Det er vigtigt for os, at vores samarbejdspartnere i det kommunale eller private føler sig respekteret, og at der er garanti for en høj faglighed.
Vi er generelt meget fleksibelt indstillet og tænker kreativt, når der skal løses en opgave.

Vi er begge uddannet socialrådgivere og familieterapeuter på det systemisk narrative område.

Hos Familieliv har den enkelte samarbejdspartner altid primært kontakt til en af os alt afhængig af den enkeltes behov.

Vi har nogle stærke værdier, der har sit afsæt i, at vi gerne vil se det hele menneske, se det enkelte menneske som en del af flere sammenhænge og at vi alle har krav på at blive set på med værdighed. 

I den narrative terapi er vi derfor optaget af responsen. Vi gør alle det vi kan, men det er med forskellige forudsætninger vi gør det. Derfor er intentionen bag den enkeltes handlinger afgørende og betydningsfuld i et behandlingsarbejde. 

Familielivet kan indimellem være udfordrende og krævende, særligt, fordi vi ofte har andre forpligtigelser i hverdagen, der tager på kræfterne. Familier små som store, sammenbragte, samlevende eller adskilte, kan alle være udfordret, og kan have brug for en håndsrækning, støtte eller mere omfattende indsats. 

Men familielivet rummer også en mulighed for forbundethed, en fælles historie og en dynamik og et samspil, der giver gode muligheder for at de enkelte familiemedlemmer kan stå stærke sammen, og hver for sig. 

Familieliv arbejder med udgangspunkt i Dansk Socialrådgiverforenings professionsetik. Læs mere herom i følgende pdf om Professionsetik. Download den her ↓

Tanker fra os
om sorgen

I Familieliv er vi optaget af sorgens mange ansigter. Sorgen som vi alle oplever på et eller andet tidspunkt i vores liv, er en del af livet som kærligheden og glæden er det. Når vi mister noget betydningsfuldt eller et menneske vi holder af, er det godt at huske på, at intet kan tage de minder fra os som vi har med den betydningsfulde anden. Minder som vi kan tage med os, hvor end vi befinder os. Retter man en særlig opmærksomhed på, hvad det menneske gav os med i form af værdier, tanker om livet, eller talemåder, vil vi ofte få øje på, at det fortsat lever videre i og omkring os selvom det menneske vil holder af ikke lever mere.

I narrativ terapi arbejder vi med “Remembering“, som netop har det fokus, og hjælper os til at få øje på, hvor det betydningsfulde menneske har sat sit afsæt. Vi hjælper bl.a. den berørte til at se sig selv igennem den afdødes øjne, så de får øje på, hvordan de hver især har indvirket på hinanden og deres liv. Og ikke mindst holde fast i alt det der fortsat lever og får liv, bl.a. når vi sætter børn i verden. 

Naja Marie Aidt har skrevet en bog med titlen “har døden tager noget fra dig så giv det tilbage”, hvor hun netop beskriver den grusomme oplevelse at miste sin søn, om hvordan sorg forandrer virkeligheden, til ens nærmeste, til tiden – en bog om poesiens sprog om tab og kærlighed. Bestemt anbefalelsesværdig.

Familieliv påtænker at tage på kursus i 2020 med Jes Dige som har dannet SKYGGEBØRN med henblik på at opkvalificere os i forholde til at lave samtalegrupper for børn i sorg.

Går du med en sorg som fylder alt i dit liv, som er med til at forhindre sig i at leve dit liv på den måde som du ønsker det, kan det være vigtigt at få hjælp til at få øje på alle de ting der fortsat lever og lever videre i din hverdag, som gerne må have plads i dit liv nu og for altid….

Natascha og Hanne

Hvem er Familieliv ?

Vi er et erfarent team med fagligheder indenfor socialrådgivning, familiebehandling og terapi. Vi går helhjertet ind i vores arbejde med børn, unge og deres familier.

Natascha Devantier

Narrativ og systemisk familieterapeut, uddannet som socialrådgiver i 2009 samt diplomuddannet indenfor børn- og ungeområdet.

Jeg er født i 1981 og mor til fem skønne børn der er født mellem 1999 og 2012. Vi bor sammen i et bofællesskab i Odense. 

Jeg blev uddannet socialrådgiver i 2009, og færdiggjorde i 2014 min diplomuddannelse indenfor børn- og ungeområdet. Jeg har i alle årene beskæftiget mig med netop børn, unge og familie ved både kommunal forvaltning og på socialpædagogisk opholdssted.

Det, der driver mig både privat og arbejdsmæssigt, er et stort socialt engagement, hvor jeg selv forsøger at bidrage både personligt og fagligt med det jeg kan, hvilket også er årsagen til, at jeg sammen med Hanne har skabt Familieliv, som gerne skulle bidrage med høj faglighed til både kommuner og private borgere.

Hanne Fuglsbjerg

Mere end 20 års erfaring på børn og unge området som socialrådgiver. 
Certificeret som Systemisk Narrativ familieterapeut fra SIF.

Jeg er født i 1969, er mor til 4 store drenge. Jeg er gift med deres far Anders som er præst i Kerteminde.

Jeg blev uddannet som socialrådgiver i Århus i 1995 og har siden arbejdet på børn og unge området i kommunal forvaltning, på et socialpædagogisk opholdssted samt som koordinator i et udkørende Småbørnsteam. Jeg arbejder i dag fuld tid i Familieliv.

Jeg har en 4. årig uddannelse som narrativ psykoterapeut/familieterapeut.

Herudover har jeg en supervisoruddannelse og en spædbarnsterapiuddannelse.

Jeg har dannet Familieliv sammen med min gode kollega og veninde Natascha Devantier, da vi begge er optaget af at tilbyde en autentisk og nærværende indsats i de familier vi har kontakt med.

Når jeg ikke er engageret i det sociale arbejde, bruger jeg meget tid sammen med min store dejlige familie og nære gode venner.

Familiebehandling, terapi til dig og dit barn/unge eller partner samt par og forældresamtaler

Vi går helhjertet ind i vores arbejde med dig

Vi går helhjertet ind i vores arbejde med dig

Er du i tvivl?

Du er altid velkommen til at rette henvendelse helt uforpligtende.