Familieliv tager i familiebehandlingen afsæt i en helhedsorienteret tilgang, hvor vi fra starten afdækker den samledes families ressourcer og vanskeligheder. Derefter er det familiebehandlingens formål, at styrke familiens eksisterende ressourcer og arbejde med- og udvikle på de mere uhensigtsmæssige handlemønstre og relationer i familien.
Familiebehandlingen struktureres så det giver mening for den enkelte familie, og kan både omfatte den samlede familie eller enkelte familiemedlemmer, alt efter hvad der er ønske om. Uanset hvordan rammerne for familiebehandlingen tilrettelægges, så er vores erfaring, at både forældre og børn skal føle sig som en vigtig og betydningsfuld del af arbejdet, for at der kan skabes en varig og stabil udvikling, der også kan holde på sigt.
Vi tager udgangspunkt i det der fylder for den enkelte families medlemmer, og i samarbejde med dem opstiller vi konkrete og nærværende mål, som er i overensstemmelse med kommunens handleplan.
Tilgang og metode:
Familieliv arbejder ud fra en systemisk- og narrativ tilgang, hvilket i praksis betyder, at vi ønsker at flytte fokus fra et individuelt perspektiv og dermed fra en ”fejl og mangel-tænkning” til at have fokus på mere udviklende processer. Frem for at fokusere på det, der er svært eller problematisk, er vi mere optaget af at undersøge, hvad der kendetegner de situationer, hvor det problematiske er mindre eller ikke fremtrædende.
Ligeledes er den narrativ praksis optaget af, at få mangfoldigheden af fortællinger om familien og de enkelte medlemmer frem i lyset, som kilde til mere righoldige forståelser af hvem og hvad vi er.
Et fokus er at få øje på og få skabt nye fortællinger om initiativer og handlinger, der er i et menneskes liv, og som knytter sig til det, der har værdi og betydning for personen.
Vi arbejder derudover ud fra en anerkendende, helheds- og ressourceorienteret tilgang, med fokus på relationer både i- og udenfor familien. I den forbindelse arbejder vi med en lang række metoder, herunder; individuelle samtaler, familiesamtaler, psykoterapi, parterapi, aktiviteter, praktisk-pædagogisk støtte, Livets træ mv.
§54 støtte personsopgaver
Vi påtager os gerne §54 støtte person opgaver, såfremt der kan aftales nogle gode rammer for samarbejdet med den enkelte borger og socialrådgiveren i kommunen.
Vores primære fokus vil være at få etableret en konstruktivt samarbejde mellem den enkelte forældre og barnets socialrådgiver, da vi tror på at det kan have en afgørende betydning for at kunne skabe udvikling for både barn og forældre.